پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ناجا خطاب به کاربرانی که قصد دارند از طریق اینترنت خرید کنند تاکید کرد: این پلیس هیچ فروشگاه اینترنتی یا وب سایتی را به طورخاص تائید نکرده، بنابراین استفاده از لوگوی این پلیس درصفحات وب سایتها به هرعنوان از قبیل توصیه پلیس فتا و ... صحت نداشته و اقدام غیرقانونی است.
به گزارش سرویس«حوادث» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، معاونت اجتماعی پلیس فضای تولید وتبادل اطلاعات ناجا درگزارشی با بیان اینکه درچند سال اخیر شاهد تبلیغات زیادی درفضای مجازی هستیم اعلام کرد: درحالی که خرید آنلاین کالا و خدمات، از با ارزشترین خدماتی است که برروی اینترنت ارائه میشود اما متاسفانه بعضی مجرمان با استفاده از فضای سایتهایی که محل ارائه تبلیغات رایگان هستند اقدام به تبلیغ انواع کالاها کرده و پس از فریب افراد و واریزکردن وجوه توسط مشتری از ارسال کالا خودداری میکنند.
براساس این گزارش، پلیس فتا علاوه برکنترل و نظارت بر سایتهای ارائهدهنده خدمات تبلیغ رایگان و فروشگاههای اینترنتی، توصیههایی را نیز برای پیشگیری به کاربران اعلام میکند.
* هنگام خرید آنلاین از معتبربودن فروشگاه الکترونیکی موجود مطمئن شده و حدالامکان کالای مورد نظرتان را از وبسایتهای معتبرکه توسط وزارت بازرگانی تائید شدهاند یا قبلاً دوستان وآشنایان از آن خرید کردند،خریداری کنید.
* به فروش ارزان یک کالا در فروشگاهی نسبت به سایر فروشگاهها اعتماد نکرده و حتما تحقیق کنید.
* اگر یک فروشگاه اینترنتی از آرمهایی که توسط بعضی ارگانها برای اعتبار یک وبسایت به آن اعطا میکنند، استفاده کرده حتما اعتبار آن را بسنجید تا از جعلی نبودن آن اطمینان حاصل کنید.
* فروشگاههای اینترنتی موظف به درج مشخصات کامل فنی و عکس واقعی کالا و ارائه ضمانت نامههای معتبر هستند و نباید از عکسهای عمومی آن کالا برای معرفی طرحهای مختلف کالای مورد نظر استفاده کنین و نیز اگر برای فروش بیشتر کالا اقدامات تشویقی از قبیل تخفیف یا اعطای هدایای رایگان مثل سیدی آموزشی و ... در نظرگرفتهاند باید بطور کامل به تعهدات تشویقی خود عمل کنند.
* درهنگام پرداخت وجوه، آدرس صفحه درگاه بانک الکترونیکی، متعلق به همان بانکی باشد که آرم و لوگوی آن را در صفحه مشاهده میکنند و این نکته که در نوار آدرس کنار آدرس اینترنتی صفحه پرداخت بانک، نماد یک قفل یا عبارت
https:// درج شده باشد، درغیر این صورت قطعاً صفحه جعلی است و قصد کلاهبرداری دارد.
* پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات در ادامه این گزارش عنوان کرد که این پلیس هیچ فروشگاه اینترنتی یا وب سایتی را بطورخاص تائید نکرده و بنابراین استفاده از لوگوی این پلیس در صفحات وب سایتها به هرعنوان از قبیل توصیه پلیس فتا و ... صحت نداشته و اقدام غیرقانونی است.
در پایان این گزارش آمده است که بدیهی است؛ رعایت نکردن هریک از این موارد مصداق کلاهبرداری بوده و ضمن خرید نکردن، موارد را ازطریق وبسایت پلیس فتا به آدرس
www.cyberpolice.ir به این پلیس گزارش کنند.