خوردن چه غذاهایی با هم مضر است؟یکی از موضوعاتی که ذهن خیلیها را مشغول کرده است، این است که بالاخره خوردن چه غذاهایی با یکدیگر میتواند مضر باشد؟
مصرف همزمان بعضی از مواد غذایی با یکدیگر می تواند بسیار مضر باشد و حاصل آن تولید اخلاط زاید در بدن می باشد که گاهی تاثیرات این تداخلات در چندین سال بعد به صورت بیماری های مختلف و صعب العلاج بروز خواهد کرد. به عنوان مثال حکمای طب ایرانی معتقدند که مصرف همزمان موارد ذیل باعث تولید اخلاط خام در بدن شده و تولید بیماری کرده، مثلاً مصرف ماست با هر نوع و هر مقدار گوشت باعث لکه های پوستی و مصرف سرکه یا انواع شور و ترشی که با سرکه ساخته می شود همراه با برنج باعث کولیت و درد شکم می شود که ممکن است این بیماری ها حاصل عدم رعایت این مطالب در طول چندین سال باشد.
بنابراین از خوردن همزمان ترکیبات مواد غذایی که در ذیل ذکر شده است، جداً خودداری نمایید.
۱. خربزه بـــا عسل
۲. ماست بـــا هر نوع گوشت یا غذای گوشتی
۳. کله پاچه بـــا انگور
۴. پنیر بـــا بادام
۵. شیر بـــا میوه های تازه
۶. شیر بـــا تخم مرغ
۷. شیر بـــا مواد غذایی ترش و شور
۸. شیر بـــا حبوبات
۹. شیر بـــا ترب
۱۰. شیر بـــا سبزیجات خام
۱۱. شیر بـــا شراب خرما
۱۲. شیر بـــا گوشت
۱۳. شیر بـــا ماهی تازه
۱۴. تخم مرغ بـــا ماهی تازه
۱۵. سرکه یا انواع شور و ترشی که با سرکه ساخته می شود بـــا برنج
۱۶. سرکه یا انواع شور و ترشی که با سرکه ساخته می شود بـــا ماش
۱۷. سرکه یا انواع شور و ترشی که با سرکه ساخته می شود بـــا حلیم
۱۸. انار بـــا حلیم
۱۹. فراوردهای لبنی بـــا ترشیجات
۲۰. فراوردهای لبنی بـــا انواع آلو
۲۱. خربزه یا هندوانه به همراه وعده غذایی و همچنین خوردن گوشت خام نیز می تواند امراض جدی در پیش داشته باشد.
۲۲. تضاد و ناسازگاری خربزه و عسل شاید بارزترین مثال از باورهای سالخوردگان سرد و گرم چشیده جامعه ماست كه معتقدند برخی غذاها خاصیت و ماهیت «گرم» دارند و در مقابل خاصیت و ماهیت برخی از غذاها و مواد غذایی «سرد» است؛ از این رو، خوردن سردی ها یا گرمی ها با هم می تواند عوارض و عواقب زیانبار و گاه بسیار آزار دهنده داشته باشد.شما اگر در محیط آشپزخانه هم به طور تجربی مقداری عسل را روی خربزه بریزید مخلوط سفتی به دست می آید. پس از خوردن خربزه و عسل دل درد شدیدی ایجاد میشود.
۲۳. چرا همه می گویند مصرف ماست با ماهی بد است؟
درست است که ما سردی و گرمی را به آن صورتی که عامه ی مردم باور دارند، باور نداریم، ولی بخشی از مسایل سردی و گرمی واقعیت دارند.
اسید لاکتیک موجود در ماست، روی عصب پاراسمپاتیک اثر می گذارد. از آنجا که این عصب کند کننده است، حالت لختی در بدن به وجود می آورد. این خاصیت در ماهی نیز تا حدی وجود دارد و بهتر است با هم مصرف نشوند.
۲۴. انگور با نان برشته، موز ، بلوط پخته یا خام ، سیب درختی، برنج سفید پخته، پرتغال، سیب زمینی تنوری، خربزه ، هلو ، گلابی، توت فرنگی و پیاز سازگار است.از نظر طب سنتی هیچوقت انگور را بعنوان دسر بعد از غذا نخورید.
انگور با غذاهائی که دارای گوشت چهارپایان یا ماهی یا چربیهاست، سازگار نیست.
انگور با شیر، روغنهای نباتی مایع، میوه های روغنی، سبزیهای خوردنی، گوجه فرنگی، هندوانه، زیتون و روغن زیتون، سیر خام، لیمو و کاهو نمی سازد.
۲۵. تداخل آب گریپ فروت با داروها
برای هضم و جذب مواد قندی باید ویتامین ث در محیط باشد تا گلولز در معیت ویتامین ث آنجا كه فسفر نیز وجود دارد از جدار روده ها عبور نموده به جریان خون وارد شده ...رسیده آنچه لازم است (درحدود یك گرم در لیتر خون) به خون داده شده و بقیه در كبد ذخیره گردد.خرما حاوی قند و ویتامین ث است و با نارنگی تداخلی ندارد.
هنگامیكه غذا و یا نوشیدنی باعث تغییر اثرات یك دارو گردد یك تداخل غذا - دارو خواهیم داشت .
چنین تداخلاتی كم نیستند، اما لزوماً تمام داروها تحت تأثیر غذا قرار نمی گیرند. تداخل غذا و دارو می تواند در مورد داروهای نسخه ای و غیر نسخه ای، داروهای گیاهی و حتی مكمل های غذایی كه مصرف می كنید اتفاق بیفتد. با وجود اینكه بعضی از این تداخلات ممكن است خطرناك و حتی در موارد نادری كشنده باشد، برخی از تداخلات مفید هستند، همچنین درصد بالایی از تداخلات، تغییر قابل توجهی در سلامت شما ایجاد نخواهند كرد.
استفاده از آب گریپ فروت در كشور ما آنچنان متداول نیست ولی بدانید كه این آبمیوه می تواند با برخی از داروها تداخل داشته باشد . در صورتیكه شما به این میوه علاقه دارید و از آن استفاده می كنید با دكتر داروساز خود مشورت كنید كه آیا با داروهای شما تداخل دارد یا خیر.
برخی از داروهای پایین آورندة كلسترول با آب گریپ فروت تداخل دارند و نباید با گریپ فروت مصرف شوند.برخی از تداخلات غذا و دارو فقط در صورتی رخ میدهد كه شما دارو و غذا را هم زمان مصرف كنید لذاشما می توانید برنامه ای تهیه كنید كه دارو و غذا را بافاصله مناسب از یكدیگر مصرف كنید.اما در نهایت متأسفانه در مورد برخی داروها راه حلی وجود ندارد و شما مجبورید در صورتی كه دارو رامصرف می كنید از برخی از غذاها پرهیز كنید در غیراینصورت سلامت شما به خطر خواهد افتاد.
۲۶. مصرف همزمان شير و چيز هاي ترش و شور و يا گوشت و تخم مرغ و ماهي و ترب و پياز و ميوه هاي تازه و سبزيجات و برخي حبوبات زيان آور است.
۲۷. انجیر با شیر
۲۸. انگور و گوشت خشک شده
۲۹. خوردن همیشگی تخم مرغ سبب پیدایش لکه هایی در چهره است.
۳۰. خوردن چیزهای شور،گوشت شور،ماهی شور پس از حجامت سبب لکه های سیاه پوست می شود.
۳۱. خوردن گردن گوسفند و اندرونه آن مثانه را می آزارد.
۳۲. حمام رفتن با شکم پرسبب قولنج می گردد.
۳۳. شستشوی با آب سرد پس ازخوردن ماهی فلج می آورد.
۳۴. خوردن تخم مرغ زیاد و همیشگی باعث ورم طحال و نیز بادهایی درفم معده می گردد.
۳۵. پر بودن شکم از تخم مرغ پخته تنگی نفس می آورد.
۳۶. خوردن گوشت خام در شکم تولید کرم می کند.
۳۷. خوردن دایمی انجیر سبب ایجاد شپش دربدن است.
۳۸. آشامیدن آب سرد پس از چیز گرم و یا شیرینی دندانها را ازبین می برد.
۳۹. زیاد خوردن گوشت حیوانات وحشی و گاو باعث تغییر عقل و سرگردانی فهم و کندی ذهن می گردد و فراموشی را زیاد می کند.
منبع: آفتابگردان