آیا آب دادن حضرت عباس به امام حسین در مجلس خطبه خوانی حضرت علی صحت دارد؟
معرفی تحریف هایی که به امام حسین نسبت داده اند به نقل از شهیدمطهری در کتاب «حماسه حسینی».
شهید مطهری در کتاب حماسه حسینی می نویسد:
" این قضیه را من مکرر شنیدهام و لابد شما هم شنیدهاید، و حاجی نوری در مقدمات قضایا آن را نقل کرده است که میگویند روزی امیرالمؤمنین علی (ع) بالای منبر بود و خطبه میخواند . امام حسین (ع) فرمود من تشنهام و آب میخواهم ، حضرت فرمود کسی برای فرزندم آب بیاورد ، اول کسی که از جا بلند شد ، کودکی بود که همان حضرت ابوالفضل العباس (ع) بود ، ایشان رفتند و از مادرشان یک کاسه آب گرفتند و آمدند وقتی که وارد شدند در حالی وارد شدند که آب را روی سرشان گرفته بودند و قسمتی از آن هم میریخت که با یک طول و تفصیلی قضیه نقل می شود . بعد امیرالمؤمنین علی (ع) چشمشان که به این منظره افتاد اشکشان جاری شد . به آقا عرض کردند چرا گریه میکنید ؟ فرمود قضایای این ها یادم افتاد که دیگر معلوم است گریز به کجا منتهی میشود .
حاجی نوری در این جا یک بحث عالی دارد ، میگوید شما که میگوئید علی در بالای منبر خطبه میخواند ، باید بدانید که علی فقط در زمان خلافتش منبر میرفت و خطبه میخواند . پس در کوفه بوده است و در آن وقت امام حسین مردی بوده که تقریبا سی و سه سال داشته است . بعد میگوید اصلا آیا این حرف معقول است که یک مرد سی و سه ساله در حالی که پدرش دارد مردم را موعظه میکند و خطابه میخواند ناگهان وسط خطابه بگوید آقا من تشنهام آب میخواهم ؟ اگر یک آدم معمولی این کار را بکند میگویند چه آدم بیادب و بیتربیتی است ، و از طرفی حضرت ابوالفضل هم در آن وقت کودک نبوده ، یک نوجوان اقلا پانزده ساله بوده است . میبینید که چگونه قضیهای را جعل کردند . آیا این قضیه در شان امام حسین است ؟ ! و غیر از دروغ بودنش ، اصلا چه ارزشی دارد ؟ آیا این شان امام حسین را بالا میبرد یا پائین میآورد ؟ مسلم است که پایین میآورد ، چون یک دروغ به امام نسبت دادهایم و آبروی امام را بردهایم ، طوری حرف
زدهایم که امام را در سطح بیادبترین افراد مردم پائین آوردهایم. در حالی که پدری مثل علی مشغول حرف زدن است ، تشنهاش میشود ، طاقت نمیآورد که جلسه تمام شود و بعد آب بخورد ، همانجا حرف آقا را میبرد و میگوید من تشنهام ، برای من آب بیاورید ! "