«ساي بابا» مرتاض هندي كه خود را خداي خالق و هستيبخش ميپنداشت، 11 سال زودتر از پيشبيني خود، طعم مرگ را چشيد تا يك خداي دروغين ديگر رسوا شود.
به گزارش خبرنگار آيين و انديشه فارس، يكي از عرفانهاي كاذب فعال در ايران، عرفان موسوم به «ساي بابا» است. بنيانگذار اين نحله شخصي است به نام «باگوان شري ساتيا ساي بابا» يا «سوآمي ساتيا ساي بابا». وي در سال 1926 در يكي از ايالتهاي هند به دنيا آمد و مرگ، چند روز پيش در 85 سالگي به سراغ او آمد. مرگي كه موجب شد يكي از صدها نيرنگ «ساي بابا» برملا شود؛ چرا پيشگويي كرده بود كه در سن 96 سالگي خواهد مرد و هشت سال بعد روح او در جسمي ديگر در شهر ميسور به بدن فردي ديگر منتقل خواهد شد.
* ساي بابا؛ مروج پلوراليسم ديني
ساي بابا در سن 14 سالگي، مدعي شد از سوي خداوند براي هدايت همه آدميان برگزيده شده است.وي دين خود را حاكم بر همه اديان و ناظر به همه آنها دانست. در عين حال، مدعي شد اعتقاد به پيام او با گرايش به اديان رايج منافاتي ندارد. به همين دليل ميگفت: «من روحاني هيچ يك از اديان نيستم. براي تبليغ هيچ ديني نيز نيامدهام. من آمدهام كه هندو، هندوي بهتري، مسلمان، مسلمان بهتري و مسيحي، مسيحي بهتري باشد.»
وي معجزه خود را صرفا ايجاد تحول در درون انسانها دانست و اصول دعوت خود را بر پايه پنج ارزش انساني «حقيقت»، «پرهيزكاري»، «صلح و آرامش»، «عشق» و «پرهيز از خشونت» بنا نهاده است.
وي عصاره همه اديان را دعوت به سوي همين پنج حقيقت ميداند و معتقد است اگر صاحبان اديان بر همين پنج حقيقت متمركز شوند، نزاع ديني و درگيريهاي فرقهاي از ميان برچيده خواهد شد.
«ساي بابا» راههاي به سوي خدا را متكثر ميداند اما مقصد همه را واحد، ساي بابا به پيروان خود تأكيد ميكند كه مراقبههاي روزانه داشته باشند و نامهاي خداوند را به طور روزانه بخوانند. دست كم هر ماه يك بار در مراسم نيايش شركت نمايند.همراه با اعضاي خانواده خود به عبادت و نيايش بپردازند. با ديگران به نرمي رفتار نمايند و از بدگويي نسبت به مردمان بپرهيزند. خواستهها و اميال خود را محدود كرده و در عوض در انديشه خدمت به همنوعان خود باشند. پيروان خود را توصيه ميكند از گناهان فيزيكي، زباني و ذهني پرهيز كنند: گناهان فيزيكي عبارتند از آسيب رساندن به خود و ديگران، دزدي و تمايلات نفساني و گناهان زباني نيز عبارتند از كلام نادرست، ظالمانه و دروغ، و گناهان ذهني نيز عبارتند از طمع و حسد و انكار خداوند.
ساي بابا به تناسخ و قانون كارما معتقد است و براي دعوت خود معبد بزرگي به نام «پراشانتي نيلايام» به معناي آشيانه صلح برين، تاسيس كرده است. در معبد او به مناسبت اعياد همه اديان، مراسم برگزار ميشود. در اعيادي همچون كريسمس، عيد فطر، عيد نوروز، سال نوي چينيان و اعياد هندوها مراسمي به همين مناسبتها در معبد او برگزار ميگردد.