Saeid مدیر کل سایت
شمار پستها : 1204 اعتبار : 351 تاریخ پیوستن : 2012-01-26 سن : 33
| عنوان: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: 20/2/2012, 03:46 | |
| وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: شرایط كشور ما طوری نیست كه سرعت اینترنت را بدون قید و شرط افزایش دهیم، شبكه ملی اطلاعات راه حلی است كه برای رفع مشكل سرعت اینترنت پیدا كردهایم.
به گزارش ایتنا از ایرنا، رضا تقیپور در آیین امضای منشور همكاری بین وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران كه با حضور تعدادی از اعضای اتاق ایران برگزار شد، اظهار داشت: با راهاندازی شبكه ملی اطلاعات پهنای باند لازم برای كسب و كارها فراهم خواهد شد.
وی افزود: پهنای باند، زیرساخت زیرساختها است، اگر یك بنگاه، آب، برق لازم دارد، پهنای باند( دسترسی به اینترنت پرسرعت) زیرساخت اینها است.
تقی پور تاكید كرد كه شبكه ملی اطلاعات جای اینترنت را نمیگیرد بلكه مكمل آن است و بستر اصلی تعاملات دولت الكترونیك است و با راهاندازی آن مشكل پهنای باند و امنیت فضای مجازی حل میشود.
وی افزود: در ” پهنای باند، زیرساخت زیرساختها است، اگر یك بنگاه، آب، برق لازم دارد، پهنای باند( دسترسی به اینترنت پرسرعت) زیرساخت اینها است. “ گذشته یك مدیریت یكپارچه برای پهنای باند اعمال نشده است و یك شبكه 'وصله - پینهای' داشتیم كه تا ۲ سال گذشته از نظر امنیت در سطح پایانی بود و اگر مشكلی ایجاد نشده، كمك خدا بوده است.
تقی پور پهنای باند اینترنت را به جاده تشبیه كرد و گفت: این جاده، امن نبود، اما در ۲ سال اخیر ۲۰ تا ۳۰ شركت در زمینه امنیت شبكه شروع به كار كردهاند، با وجود تمام مراقبتها، آسیبهایی هم دیدهایم كه كم بوده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: اینترنت ذاتا ناامن، و شبكه ملی اطلاعات ذاتا امن است و امیدواریم با راهاندازی شبكه ملی اطلاعات، موضوع امنیت فضای مجازی نیز حل شود.
● در زمینه تولید تجهیزات مشكل داریم تقی پور گفت: اعتراف میكنیم كه در زمینه تولید تجهیزات و سختافزار در داخل كشور موفق نبودهایم.
وی افزود: بدون هیچ سابقه فنی چگونه میتوانیم وارد بازار فناوریهای نوین(هایتك) شویم كه توسط چند كمپانی بزرگ تسخیر شده است.
تقی پور اظهار داشت: در حوزه نرمافزاری، منابع انسانی غنی داریم، در زمینه امنیت شبكه نیز غیر از موارد محدود، نیاز به خارج نداریم، ولی در سیستمهای ملی نرمافزاری مشكل داریم.
وزیر ارتباطات گفت: سیستم ” شرایط كشور ما طوری نیست كه سرعت اینترنت را بدون قید و شرط افزایش دهیم. “ مالیات الكترونیك را در دنیا چند شركت خاص مینویسد، نرمافزار Core بانكینك نیز توسط چند شركت در دنیا تهیه میشود.
وی افزود: ستاد حمایت از صنعت داخلی را تشكیل دادهایم و قرار است نشستهایی با بخش خصوصی داشته باشند ولی كدام محصول داخلی است كه در داخل تولید میشود كه ما به اپراتورها اجازه دادهایم از خارج وارد كنند.
وی افزود: واردات ۱۸۰ قلم كالا را ممنوع شده است تا از تولیدات داخل استفاده شود ولی تكنولوژی در این عرصه پیچیده است و باید به جنگ كمپانیهای بزرگ رفت.
وی افوزد: الگوی هند، الگوی خوبی است ولی شرایط فرهنگی كشور ما خاص است برای مثال هندیها زبان انگلیسی را پذیرفتهاند كه كمك بزرگی به پیشرفت آنها در زمینه فناوریهای نوین میكند.
● ممنوعیت واردات نرمافزارهای امنیتی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در حال حاضر واردات نرمافزارهای امنیتی ممنوع و بازار به سمت استفاده از محصولات داخلی هدایت شده است.
تقی پور افزود: در زمینه ورود نرمافزارهای امنیتی محكم ایستادهایم، چرا كه امنیت وارداتی، ” اینترنت ذاتا ناامن، و شبكه ملی اطلاعات ذاتا امن است و امیدواریم با راهاندازی شبكه ملی اطلاعات، موضوع امنیت فضای مجازی نیز حل شود. “ امنیت نیست و مانند قفلی است كه كلید آن را از دزد خریده باشند.
وی افزود: خدمات ارتباطات و فناوری اطلاعات با وجود جاذبهای كه دارد، نیاز به یك تحریك و بازارسازی از سوی دولت دارد.
تقی پور اظهار داشت : اسم دولت دهم را دولت الكترونیك قرار دادیم و اهداف كمی را تعریف كردیم برای مثال ۸۰ درصد عملیات بانكداری در كشور تا پایان برنامه پنجم توسعه(تا پایان سال ۱۳۹۴ ) باید الكترونیكی شود.
وی افزود: توسعه فناوری اطلاعات مربوط به یك وزارتخانه نیست و یك فعالیت فرابخشی است و نیاز به تعامل همه حوزهها دارد كه با تشكیل كارگروه فاوا، این تعامل و هماهنگی دنبال میشود.
وی افزود: الان تحركات خوبی در حوزه تجارت الكترونیك صورت گرفته است، هر چند بخاطر نواقصی كه در زیرساختهای امنیتی وجود دارد هنوز به نتایج عملی نرسیدهایم ولی زیرساختها آماده شده است.
وی با بیان این نكته كه بازار منتظر كسی نمیماند و اگر نیازی در جامعه وجود داشته باشد، بازار به سرعت این نیاز را جواب میدهد، افزود: هنوز بخش خصوصی و شركتهای نرمافزاری توان پرداختن به پروژههای ملی را در سطح ملی ندارند كه باید كمك كرد تا این توانایی شكل بگیرد.
● سهم بخش فناوری اطلاعات در تولید ناخالص ” واردات ۱۸۰ قلم كالا را ممنوع شده است تا از تولیدات داخل استفاده شود ولی تكنولوژی در این عرصه پیچیده است و باید به جنگ كمپانیهای بزرگ رفت. “ داخلی باید پنج برابر شود تقی پور گفت: سهم بخش فناوری اطلاعات در تولید ناخالص داخلی در حال حاضر ۴/۰ درصد است كه این رقم باید تا پایان برنامه پنجم توسعه پنج برابر افزایش یافته و به ۲ درصد برسد، بازار صبر نمیكند كه توسعه اتفاق بیفتد.
● ۲۰درصد هزینههای شركتهای اینترنتی مربوط به خرید پهنای باند است تقی پور در زمینه انحصاری بودن پهنای باند در كشور و گران بودن آن گفت: پهنای باندی كه شركتهای توزیع كننده اینترنت دریافت میكنند فقط ۲۰ درصد هزینههای این شركتها را تشكیل میدهد، حتی اگر ما نرخ پهنای باندی كه دولت به این شركتها میفروشد را به صفر برسانیم، قیمت اینترنت ارزان نمیشود، چرا كه ۸۰ درصد هزینه این شركتها مربوط به سایر موارد است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد شورای رقابت گفت: شورای رقابت باید چارچوب را تعیین كند، ما رگولاتوری را در بخش داریم كه تجربه نشان میدهد موفق است.
تقی پور در مورد بودجه حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات گفت: ۲۳ درصد درآمدهای بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات بعنوان بودجه به این بخش برمیگردد، در حالی كه حوزه ما گسترده است و بیشتر باید سرمایهگذاری صورت بگیرد.
وی افزود: ۸/۱۲ ترابیت بر ثانیه قرارداد ترانزیت بستهایم كه اگر تحقق یابد قطب ترانزیت منطقه میشویم. | |
|